Aantal personen: 4
200 gr gemengde sla (veldsla, ijsbergsla, rode sla)
150 gr magere gerookte spekblokjes
1 eetl olijfolie
2 eetl frambozenazijn
50 gr pijnboompitten of pistachenootjes
100 gr aardbeien
100 gr witte druiven
Dressing:
4 eetl zonnebloemolie
1 eetl honing
1 eetl balsamicoazijn
2 eetl citroensap
2 eetl bosvruchtenjam
Verdeel de sla over 4 borden. Bak de spekblokjes in olijfolie met frambozenazijn. Schep ze uit de pan.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een hete koekenpan. Maak de aardbeien en de druiven schoon.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Verdeel de spekblokjes en de vruchten over de salade.
Giet de dressing op de salade en strooi de pijnboompitten erover.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |