Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Canneloni met broccoli en worteltjes (magnetron recept)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 lasagnavellen wit
3 lasagnavellen groen
45 g wortel
400 g broccoli
1 ei
50 g roomkaas
1 el maïzena
40 g margarine
1 lente ui
40 g bloem
7,5 dl melk
1 kruidenbouillon tablet
75 g geraspte belegen kaas
peper uit de molen

Bereiden


  1. De lasagne in ruim water met zout op het fornuis 3-4 minuten gaar koken. Neem hiervoor een lasagnestapelaar of kook hooguit 2-3 vellen tegelijk.

  2. De vellen met een schuimspaan uit de pan nemen, op een schone theedoek laten uitlekken en doormidden snijden.

  3. De broccoli in roosjes verdelen, de stronken klein snijden en alles met 2 eetlepels water (afgedekt) 7-8 minuten op 100% verwarmen.

  4. De worteltjes schrappen en in repen ter grootte van de breedte van de lasagne snijden. De worteltjes met 1/2 eetlepel water (afgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen.

  5. De broccoli afgieten, iets laten afkoelen en met het ei en de roomkaas in de foodprocessor pureren.

  6. De helft van de broccolipuree op elk stukje lasagne leggen, wat reepjes wortel erover verdelen en met de rest van de broccoli afdekken.

  7. De lasagne eromheen wikkelen en de rolletjes in een beboterde ondiepe, ovale, ovenvaste schaal leggen. De rolletjes (afgedekt) 2-3 minuten op 70% verwarmen.

  8. Voor de saus de lente-ui schoonmaken en fijn snipperen.

  9. De margarine in een glazen litermaat (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% laten smelten.

  10. De lente-ui erdoor scheppen en (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% glazig fruiten.

  11. De bloem erdoor roeren en de melk toevoegen.

  12. Alles (afgedekt) in 9-11 minuten op 100% aan de kook brengen.

  13. Met een houten lepel de bloem van de rand en bodem nemen en het mengsel met een garde tot een gladde saus roeren.

  14. De bouillontablet en de kaas erdoor roeren en de saus met zout en peper op smaak brengen.

  15. De kaassaus over de rolletjes schenken en alles (onafgedekt) nog enkele minuten op 70% verwarmen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Boerenkool met pasta, roquefort en truffel
Schorseneren in wit- of blond abdijbier
Gevulde quornfilets met portsaus
Snelle vegetarische cassoulet
Tagliatelle met paddenstoelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes