Roer het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en een mespunt zout in een kom door elkaar.
Snijd de boter er met twee messen door tot een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg de melk toe en kneed met koele hand snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten op een koele plaats rusten.
Vet intussen een bakblik in met boter en bestuif het met bloem. Verwarm de oven voor tot 150 graden. Bestuif de speculaasplank met maïzena of rijstebloem. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukjes en druk het deeg goed in de holtes van de speculaasplank.
Snijd het overtollige deeg weg met een scherp mes en druk er een beetje amandelschaafsel in.
Klop de speculaasjes uit de plank en leg ze naast elkaar op het bakblik. Herhaal totdat al het deeg is opgebruikt. Bak de koekjes in het midden van de oven in 20 -30 minuten gaar.
Laat ze op een taartrooster afkoelen.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |