Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Panforte (notenhoningkoek)

Aantal personen:

Ingrediënten

300 gr amandelen, grofgehakt
300 gr hazelnoten, grofgehakt
300 gr gekonfijte sinaasappelschil, fijngehakt
150 gr bloem
75 gr cacaopoeder
1½ tl gemalen kruidnagel
1½ tl gemalen kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl gemalen witte peper
300 gr kristalsuiker
300 gr heldere (klaver) honing
75 gr boter of margarine
poedersuiker
bakpapier

Bereiden

Voor ca 25 stukjes.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng de amandelen met de hazelnoten en de sinaasappelschil.
Zeef de bloem, cacao, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat en peper en roer dit door het notenmengsel. Zet een glas ijskoud water klaar. Verwarm de suiker met de honing en de boter op een zacht vuur in een pan met dikke bodem, tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en ‘kook‘ het mengsel nog 3-4 min totdat u hiervan een zacht balletje kunt vormen als u 1 tl in het glas water laat vallen (de siroop is dan 116 graden op de suikerthermometer). Schenk nu de siroop direct bij het notenmengsel en roer alles snel door elkaar.
Druk het mengsel met de vingers in een met bakpapier beklede vorm van circa 20 x 20 cm en strijk de bovenkant glad. Bak de panforte 40 min in het midden van de oven. Laat hem een half uur afkoelen, keer hem dan op een rooster en verwijder het papier aan de onderkant. Laat de panforte verder afkoelen en bestuif hem voor serveren met poedersuiker. Serveer hem in stukjes van circa 4 x 4 cm.

Variatie:
De amandelen en hazelnoten in dit recept kunt u geheel of gedeeltelijk vervangen door andere noten zoals walnoten, pistachenoten en pijnboompitten.
En in plaats van gekonfijte sinaasappelschillen kunt u ook ander gekonfijt fruit gebruiken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rijk gevuld casinobrood
Wafels om te bewaren (ca. 25 stuks)
Gevulde speculaastaart
Beignets; basisrecept, zoete en hartige beignets
Appel-perentaart met walnoten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes