Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tjauw-Min Moksie (gemengd noodle-miegerecht)

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten (excl. marineren).

Ingrediënten

500 gram Tjauw-Min Mie
5 eetlepels Faja Lobi Bami (roerbakmix)
4 theelepels Exotimex Knoflook
1 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Losie Foroe (marinade)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
2 stengels prei
1 stuk wortel (winter-)
1/2 ui
250 gram kipfilet
3 eieren
olie
olie

Bereiden

Bereiding van de kip:
Snijd de kip in lange stukken van bijv. 20x4 cm en verdeel het in 3 gelijke delen voor de 3 verschillende marinade‘s; per deel marineren met één marinade.Vervolgens het vlees in de oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes. De eieren in 3 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen. Marinadetip: in Suriname wordt het vlees één nacht tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
Bereiding van de tjauw-min:
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten snel gaar koken, daarna direct wassen met koud water en laten uitlekken. Fruit de ui, knoflook en de peper in 13 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en de winterpeen in reepjes gesneden, goed omscheppen en vervolgens de bami (roerbakmix) toevoegen. Het geheel enkele minuten roerbakken, de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren en de taugé toevoegen en goed omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met de bereide kip.

Variatietip: Serveer de Tjauw-Min eens met o.a. Drumsticks, Kippenbouten, Kip-Rollade, Kippenlevertjes met aardappelsticks.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Masterbeef met Bakbanaan
Masoesa-Alesie Aur Baka Machrie (gele rijstgerecht met gebakken vis)
Murgie Masala Nickerie (kip in masala Nickerie)
Gebakken Banaan
Telo (gebakken cassave met bakklejauw)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes