Bereiding van de kip:
Snijd de kip in lange stukken van bijv. 20x4 cm en verdeel het in 3
gelijke delen voor de 3 verschillende marinade‘s; per deel marineren met
één marinade.Vervolgens het vlees in de oven of
combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes. De eieren in 3
eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
Marinadetip: in Suriname wordt het vlees één nacht tevoren
in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en
wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
Bereiding van de tjauw-min:
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten snel gaar koken,
daarna direct wassen met koud water en laten uitlekken. Fruit de ui,
knoflook en de peper in 13 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe
de prei en de winterpeen in reepjes gesneden, goed omscheppen en
vervolgens de bami (roerbakmix) toevoegen. Het geheel enkele minuten
roerbakken, de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het op een laag vuurtje,
onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de
eieren en de taugé toevoegen en goed omscheppen. Eventueel zout
naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met de bereide kip.
Variatietip: Serveer de Tjauw-Min eens met o.a. Drumsticks, Kippenbouten, Kip-Rollade, Kippenlevertjes met aardappelsticks.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |