Bereiding van de kip:
5 eetlepels Moksie Metie (marinade) aan de kip, in lange stukken gesneden
van bijv. 20x4 cm, toevoegen en 2-3 uur marineren; het vlees daarna in de
oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes. De eieren
in 3 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen;
de broccoli in 1 eetlepel olie 2-3 minuten roerbakken en afscheppen.
Marinadetip: in Suriname wordt het vlees één dag tevoren in
de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt
hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
Bereiding van de tjauw-min:
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten snel gaar koken,
daarna direct wassen met koud water en laten uitlekken. Fruit de ui,
knoflook en de peper in 13 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe
de prei en de winterpeen in reepjes gesneden, goed omscheppen en
vervolgens de bami (roerbakmix) toevoegen.
Het geheel enkele minuten roerbakken, de tjauw-min mie hieraan toevoegen
en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten
opbakken; het laatste minuut de eieren en de broccoli toevoegen en goed
omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met Moksie Metie.
Variatietip: Serveer de Tjauw-Min eens met Drumsticks, Kippenbouten, Kip-Rollade, Kippenlevertjes met aardappelsticks.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |