Stamppot van Zuurkool met Masterbeef
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 60 minuten.
Ingrediënten
250 gram Masterbeef
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
500-750 gram aardappelen
300 gram zuurkool
zout
15 gram boter
2 tomaten
50 gram margarine
Bereidingswijze: Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te
ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in
reepjes. Roerbak het in de margarine met de tomaten gedurende 5 minuten.
Voeg toe 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix) en bak het enkele minuten
door.
Proef de zuurkool en spoel het onder de koude kraan als de smaak te zuur
is. Woel de zuurkool los met een vork. Schil de aardappelen, was ze en
snijdt ze in stukken van gelijke grootte; bewaar de stukken onder water.
Schenk ruim water in een pan; voeg de aardappelen en 1/2 theelepel zout
toe. Leg de zuurkool op de aardappelen. Breng het water, met deksel op de
pan, aan de kook. Draai het vuur laag en kook de groente op een laag vuur
tot ze gaar zijn (ca. 25 minuten). Prik in de aardappelen om te voelen of
ze zacht zijn, (bij erg zure zuurkool kan dit iets langer duren). Giet de
groente af en vang het kookvocht op in een kom. Stamp de aardappelen en de
zuurkool door elkaar met een pureestamper. Roer de boter erdoor en maak de
stamppot zo nodig wat smeuïger met een scheutje kookvocht of een
scheutje uitgebakken vet van de masterbeef. Roer de masterbeef door de
stampot.
Variatietip: Voeg 1 dl warme melk toe om de stampot smeuïger te
maken.
Bereiden
Bron/inzender: Astrid
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Ei-Sliertjes
Cassave Soep
Nasi Omoe Snesie (Surinaams-Chinese nasi)
Pom met Tahoe (Surinaams ovenschotel)
Kola - Drink