Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pekingeend Sranang (Surinaams-Chinese pekingeend)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten

2 eetlepels honing
500 gram eendenborstfilet
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vijfkruidenpoeder (5 spicepowder)
Faja Lobi Losie Foroe (marinade)

Bereiden

Eendenbrostfilet in langwerpige stukken snijden van bijv. 20x4cm; roer in een kom de Losie Foroe (marinade), sesamolie, vijfkruidenpoeder, honing en het citroensap door elkaar en voeg het aan het vlees toe tot het ondergedompeld is en marineer het 2-3 uur. Bak het daarna in de oven op 175-200 graden gaar. Snijd het vlees in reepjes. Marinadetip: in Suriname zet men het vlees
é
én dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt er hierdoor ook de marineertijd bespaart.
Serveertip: Serveren met o.a.
Kotomisi Rijst, Nasi Goreng, Moksie Alesie, Masoesa-Alesie, Tjauw-Min, Spaghetti Omoe Snesie.

Variatietip: Gebruik hoi sin saus als dipsaus. Marineer de eendenborstfilet eens in Faja Lobi Roast Red Pork (marinade) of in een mix van 50% Faja Lobi Losie Foroe (marinade) en 50% Faja Lobi Moksie Metie (marinade)!

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sate
Moksie Alesi met Bakkeljauw en Cocosmelk
Jhienga Tarkari (garnalengerecht)
Belegde Bara (peulvruchtensnack met beleg)
B.B. met R. (bruine bonen met rijst)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes