Moksie Alesie (de rijst):
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en
droog. Eieren met de ajinomoto in 3 eetlepels hete olie roerend fijn
bakken en afscheppen.
9 eetlepels olie verhitten en de ui, knoflook en de peper hierin
lichtbruin fruiten, de Mexico-Mix toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5
minuten opbakken; de gebraden kipfilet ( in stukjes gesneden van 2x1 cm)
en de eieren de laatste minuut toevoegen en het geheel goed omscheppen.
Zout naar smaak toevoegen. Moksie Metie (het vlees):
Kipfilet in lange stukken snijden van bijv. 20x4 cm; 5 volle eetlepels
Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen en 2-3 uur marineren; het
vlees daarna in de oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in
reepjes.
Marinadetip: in Suriname wordt het vlees
é
én dag tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees
smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
Serveertip: Combineer dit gerecht met o.a.Faja Lobi Pinda-
Saté saus, Drumsticks, Kippenbouten, Kip-Rollade, Kippenlevertjes
met Aardappelsticks, Losie Foroe, Zuurgoed, Gebakken Banaan.
Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet ook eens ander vlees o.a.
Masterbeef, karbonade, varkenslapjes, drumsticks, spareribs of een
combinatie hiervan; ook kan groentemix van eigen voorkeur worden gebruikt.
Moksie Metie is ook heerlijk als het bereid wordt door braden, grillen,
roosteren, gourmetten, barbecuen en fonduen.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |