Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin
fruiten; de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken)
hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken. Vervolgens 5 eetlepels
Masoesa-Alesie (roerbakmix), de groentemix, selderij, pimentkorrels,
laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten
roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan
toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag
vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Losie Foroe, Kouseband, urgoed, Gebakken
Banaan.
Variatietip: Serveer Masoesa-Creole ook eens met Drumsticks. Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 50 gram rose garnalen.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |