Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Masoesa-Creole (Creools gele rijstgerecht)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten.

Ingrediënten

3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
7 eetlepels olie
eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook
100 gram groentemix
1 theelepel tomatenpuree
2 takken selderij
1 laurierblad
25 gram gedroogde garnalen
zout
2 stuks pimentkorrels
1/2 ui

Bereiden

Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken. Vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), de groentemix, selderij, pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Losie Foroe, Kouseband, urgoed, Gebakken Banaan.

Variatietip: Serveer Masoesa-Creole ook eens met Drumsticks. Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 50 gram rose garnalen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Milkshake Sarnami
Spareribs Sranang
Kippensoep met Chinese vermicelli
Snesie-Alesie (Surinaams-Chinese rijst)
Okro Bravoe (okersoep)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes