Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Masoesa-Boeroe (Boeroe gele rijstgerecht)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 90 minuten.

Ingrediënten

3 theelepels Exotimex Knoflook
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
2 stuks pimentkorrels
1/2 ui
7 eetlepels olie
1 theelepel tomatenpuree
zout
1 laurierblad
2-3 takken selderij
1/2 stengel prei
9 verse groene, gele en rode paprika‘s

Bereiden

Rijst:
Olie verhitten, ui, knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), selderij, prei, pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Paprika‘s:
De paprika‘s op circa 2 cm vanaf de bovenkant opensnijden, bewaar de afgesneden kapjes en maak de paprika‘s van binnen schoon door de zaden te verwijderen. Verwarm wat water en kook de paprika‘s en de 9 kapjes hierin 4-5 minuten, daarna ze uit het kokend water halen en enkele minuten laten afkoelen.
Vul de paprika‘s met de rijst en sluit de bovenkant met de kapjes af. In de oven:
Vul een vuurvaste en inmiddels beboterde schaal voor een kwart met water en plaats de paprika‘s hierin; bak vervolgens de paprika‘s in de oven op 130 graden gedurende 45 minuten
Serveertip: Serveren met Kip in Paksoi, Kip de luxe.

Variatietip: Masoesa-Boeroe met Kip in Paksoi gecombineerd met o.a. Losie Foroe, Kip-Rollade. Redi Foroe geeft ook een heerlijk resultaat.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Murgie en Jhienga Tarkari (kip met garnalen)
Gritibana Soep met Cocosmelk (soep van bakbanaan met cocosmelk)
B.B. met R. (bruine bonen met rijst)
Bara (peulvruchtensnack)
Broodje Pom

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes