Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Masoesa-Alesie Nanga Botoe (gele rijstgerecht met kippenbouten)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten.

Ingrediënten

3 kopjes
Kotomisi Rijst
3 theelepels Exotimex Knoflook
100 gram Kouseband
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
2 stuks pimentkorrels
7 eetlepels olie
zout
1 laurierblad
4 kippenbouten
1/2 ui
1 theelepel tomatenpuree
25 gram gedroogde garnalen
boter

Bereiden

Masoesa-Alesie:
Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), kouseband (in stukjes gesneden), pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Botoe (Surinaamse kippenbouten):
De Moksie Metie (marinade) aan de kippenbouten toevoegen tot die ondergedompeld zijn en één nacht tevoren laten marineren. Leg op elke kippenbout een klontje boter en bak ze daarna in de oven op 175-200 graden gaar; de kippenbouten kunnen ook worden gergild of geroosterd. Snijdt de kippenbouten in stukjes of serveer ze heel.
Serveertip: Serveren met Botoe (Surinaamse kippenbouten), Zuurgoed en Gebakken Banaan ; garneer met een builtje witte rijst in het midden van het gerecht.

Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen. In plaats van kouseband, kunnen ook sperziebonen of snijbonen worden gebruikt.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bhera Ke Ghos (lamsvlees in masala)
Roti - Wrap met Lamsvlees
Kouseband met Aardappel
Tenoba (gevulde cocoskoek)
Stamppot van Zuurkool met Masterbeef

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes