Masoesa-Alesie:
Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, de
gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan
toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels
Masoesa-Alesie (roerbakmix), kouseband (in stukjes gesneden),
pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele
minuten roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan
toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag
vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Botoe (Surinaamse kippenbouten):
De Moksie Metie (marinade) aan de kippenbouten toevoegen tot die
ondergedompeld zijn en één nacht tevoren laten marineren.
Leg op elke kippenbout een klontje boter en bak ze daarna in de oven op
175-200 graden gaar; de kippenbouten kunnen ook worden gergild of
geroosterd. Snijdt de kippenbouten in stukjes of serveer ze heel.
Serveertip: Serveren met Botoe (Surinaamse kippenbouten), Zuurgoed en
Gebakken Banaan ; garneer met een builtje witte rijst in het midden van
het gerecht.
Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen. In plaats van kouseband, kunnen ook sperziebonen of snijbonen worden gebruikt.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |