Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Masoesa-Alesie Aur Baka Machrie (gele rijstgerecht met gebakken vis)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten.

Ingrediënten

3 kopjes
Kotomisi Rijst
3 theelepels Exotimex Knoflook
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
4 stuks
Tilapia Filet
2 stuks pimentkorrels
zout
1 laurierblad
100 gram groentemix
1/2 ui
1 theelepel tomatenpuree
25 gram gedroogde garnalen
olie

Bereiden

Masoesa-Alesie:
7 eetlepels olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), groentemix, pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Baka Machrie:
Kip Masala (marinade) aan de tilapia filet toevoegen tot het ondergedompeld is en 1 uur laten marineren; bak het daarna in de olie aan weerszijden gedurende 5 minuten.
Serveertip: Serveren met o.a. Baka Machrie, Zuurgoed en Gebakken Banaan.

Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen en varieer de tilapia filet eens met filet van andere vis o.a. kabbeljauw, red snapper, rode baars.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bakkeljauw op Azijn
Fusilli Blanda
Schaafijs (Surinaamse schaafijsdrank)
Pinda Bravoe (pindasoep)
Moksie Alesie (gemengd rijstgerecht)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes