Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Masoesa-Alesie Aur Baka Machrie (gele rijstgerecht met gebakken vis)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten.

Ingrediënten

3 kopjes
Kotomisi Rijst
3 theelepels Exotimex Knoflook
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
4 stuks
Tilapia Filet
2 stuks pimentkorrels
zout
1 laurierblad
100 gram groentemix
1/2 ui
1 theelepel tomatenpuree
25 gram gedroogde garnalen
olie

Bereiden

Masoesa-Alesie:
7 eetlepels olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), groentemix, pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Baka Machrie:
Kip Masala (marinade) aan de tilapia filet toevoegen tot het ondergedompeld is en 1 uur laten marineren; bak het daarna in de olie aan weerszijden gedurende 5 minuten.
Serveertip: Serveren met o.a. Baka Machrie, Zuurgoed en Gebakken Banaan.

Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen en varieer de tilapia filet eens met filet van andere vis o.a. kabbeljauw, red snapper, rode baars.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Orgeade - Kokos Drink
Nasi Goreng met Quorn
Spaghetti Omoe Snesie (Surinaams-Chinese spaghetti)
Gebakken Banaan
Bakkeljauw Salade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes