Cocosmelk op laag vuur enkele minuten verhitten; maïzena, suiker en
het water goed oplossen en aan de cocosmelk toevoegen, doorroeren en het
geheel koken tot een dikke gladde massa.
Verdeel de massa in 2 delen en voeg aan
é
én deel de kleursof toe; strijk eerst het witte gedeelte uit op een
platte schaal en daarna het gekleurde gedeelte er bovenop uitstrijken. De
massa 15 minuten laten afkoelen en daarna 1 uur in de koelkast zetten,
waarna de lapis in stukken kan worden gesneden en worden geserveerd.
Serveertip: Serveren met gemalen cocos; strooi wat hiervan over de lapis.
Variatietip: Gebruik in plaats van rode kleurstof ook eens groene of gele kleurstof of een combinatie van verschillende kleurstoffen. Voeg naar smaak kola- of amandelessence toe.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |