Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kippenlevertjes met Rijst

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten.

Ingrediënten

1-2 stuks
Madam Jeanette peper
Kouseband
3 theelepels Exotimex Knoflook
2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
Faja Lobi Pinda-Satésaus
15 eetlepels olie
2 takken selderij
zout
1/2 ui
1/4 rode paprika
2 theelepels tomatenpuree
350 gram kippenlever

Bereiden

Lever:
Lever in ruime hoeveelheid water circa 10 minuten gaar koken, afscheppen, in kleine blokjes snijden en wassen. Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Vervolgens Snesie Foroe en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 10 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken; de laatste 3 minuten kouseband,paprika en selderij toevoegen. Zout naar smaak toevoegen.
Rijst:
Bereid de rijst volgens bereidingswijze van Moksie Alesie en meng de bereide kippenlevertjes door de rijst.
Serveertip: Serveren met Faja Lobi Pinda-Saté saus, Zuurgoed, Gebakken Banaan, Ei-Sliertjes.

Variatietip: Voeg tijdens de bereiding van de kippenlevertjes 25 gram aardappelsticks toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Flensjes (pannenkoek gevuld met cocos)
Seitan (vegetarisch gerecht)
Pom met Kip (Surinaams ovenschotel)
B.B. met R. (bruine bonen met rijst)
Ei-Sliertjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes