Lever:
Lever in ruime hoeveelheid water circa 10 minuten gaar koken, afscheppen,
in kleine blokjes snijden en wassen. Olie verhitten, ui, knoflook en peper
hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 5 minuten
roerbakken. Vervolgens Snesie Foroe en tomatenpuree toevoegen, goed
omscheppen en 10 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken; de
laatste 3 minuten kouseband,paprika en selderij toevoegen. Zout naar smaak
toevoegen.
Rijst:
Bereid de rijst volgens bereidingswijze van Moksie Alesie en meng de
bereide kippenlevertjes door de rijst.
Serveertip: Serveren met Faja Lobi Pinda-Saté saus, Zuurgoed,
Gebakken Banaan, Ei-Sliertjes.
Variatietip: Voeg tijdens de bereiding van de kippenlevertjes 25 gram aardappelsticks toe.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |