Lever in ruime hoeveelheid water circa 10 minuten gaar koken, afscheppen,
in kleine blokjes snijden en wassen. Olie verhitten, ui, knoflook en peper
hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 5 minuten
roerbakken. Vervolgens Snesie Foroe en tomatenpuree toevoegen, goed
omscheppen en 10 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken; de
laatste 3 minuten de aardappelsticks toevoegen en voorzichtig omscheppen.
Zout naar smaak toevoegen.
Voor andere Surinaamse bijgerechten, klik op Bijgerechten.
Serveertip: Serveren met o.a. Moksie Alesie, Kotomisi Rijst.
Variatietip: De kippenlevertjes kunnen ook worden gebruikt bij o.a. Nasi Goreng, Tjauw-Min, Macaroni, B.B. met R., Spaghetti.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |