Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kippenlevertjes met Aardappelsticks (sambal van kippenlever)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten

3 theelepels Exotimex Knoflook
Faja Lobi Pinda-Satésaus
2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
1-2 stuks
Madam Jeanette peper
handjevol
Aardappelsticks (frietsticks)
1/2 ui
1/4 rode paprika
2 theelepels tomatenpuree
350 gram kippenlever
15 eetlepels olie
2 takken selderij
zout

Bereiden

Lever in ruime hoeveelheid water circa 10 minuten gaar koken, afscheppen, in kleine blokjes snijden en wassen. Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Vervolgens Snesie Foroe en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 10 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken; de laatste 3 minuten de aardappelsticks toevoegen en voorzichtig omscheppen. Zout naar smaak toevoegen.
Voor andere Surinaamse bijgerechten, klik op Bijgerechten.
Serveertip: Serveren met o.a. Moksie Alesie, Kotomisi Rijst.

Variatietip: De kippenlevertjes kunnen ook worden gebruikt bij o.a. Nasi Goreng, Tjauw-Min, Macaroni, B.B. met R., Spaghetti.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tamarinde - Drink
Huzarensalade Swietie Sranang (Surinaams-Nederlandse salade)
Moksie Alesie met Masterbeef en Garnalen
Nasi Goreng met Garnalen
Chili Con Carne met Masterbeef en Rijst
Bara (peulvruchtensnack)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes