Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Eri Eri (bakkeljauw met aardvruchten)

Aantal personen: 4-
Bereidingstijd: 60 minuten.

Ingrediënten

2 tomaten
mespuntje trassie
400 gram Cassave
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
Olie
2 rijpe bakbananen
2 takken selderij
4 eieren
4 grote zoete pataten
400 gram Faja Lobi Bakkeljauw
1/2 kopje water
2 groene bakbananen
2 theelepels tomatenpuree

Bereiden

Bakkeljauw:
Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.
Strooi de selderij over de bakkeljauw.
Aardvruchten
De cassave, zoete pataten en bananen gaar koken in water met zout. De eieren wassen en meekoken. Na 20 minuten uit het kookwater halen behalve de groene bananen die nog enige tijd moeten koken op een laag pitje. Van de cassave de dikke nerf verwijderen en van de rijpe bananen de buitenste draadjes aftrekken. De aardvruchten op een schaal doen en kort voor gebruik de groene bananen uit het water halen. De gaargekookte aardvruchten serveren met de bakkeljauw, komkommer, een hard gekookt ei en naar behoefte bladgroente.
Serveertip: Serveren op een schaal met de bakkeljauw, de hardgekookte eieren, tomaat, komkommer en sla.
Gebruik als drank warm bereide cacaodrank.

Variatietip: Gebruik als saus Faja Lobi Sweet Chili Sauce en/of Faja Lobi Pinda-Satésaus.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mietha Roti (zoete roti)
Farfalle Masala (farfalle in masalasaus met mango)
Orgeade met Meloen (Hindoestaans dessert)
Zalm de Luxe
Murgie Masala Nickerie (kip in masala Nickerie)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes