Bakkeljauw:
Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te
ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het
en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de
bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en
roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels
bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2
kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel
op matig vuur laten stoven.
Strooi de selderij over de bakkeljauw.
Aardvruchten
De cassave, zoete pataten en bananen gaar koken in water met zout. De
eieren wassen en meekoken. Na 20 minuten uit het kookwater halen behalve
de groene bananen die nog enige tijd moeten koken op een laag pitje. Van
de cassave de dikke nerf verwijderen en van de rijpe bananen de buitenste
draadjes aftrekken. De aardvruchten op een schaal doen en kort voor
gebruik de groene bananen uit het water halen. De gaargekookte
aardvruchten serveren met de bakkeljauw, komkommer, een hard gekookt ei en
naar behoefte bladgroente.
Serveertip: Serveren op een schaal met de bakkeljauw, de hardgekookte
eieren, tomaat, komkommer en sla.
Gebruik als drank warm bereide cacaodrank.
Variatietip: Gebruik als saus Faja Lobi Sweet Chili Sauce en/of Faja Lobi Pinda-Satésaus.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |