Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Chili Con Carne met Masterbeef en Rijst

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten.

Ingrediënten

1 gele paprika
1 rode paprika
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
250 gram Masterbeef
75 gram margarine
2 stengels selderij
2 eetlepels tomatenpuree
450 gram kievitsbonen (red kidney bean uit blik)
500 gram gehakt (magere)
450 gram gepelde tomaten uit blik

Bereiden

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af, snijdt het in dunne reepjes.
Bak de Masterbeef in een diepe braadpan in de margarine gedurende 5 minuten; voeg hieraan toe 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), het gehakt, de selderij, de tomaten, de tomatenpuree, de rode- en de gele paprika en de uitgelekte bonen en breng het geheel al roerend aan de kook.
Giet het geheel over in een ingevette ovenschaal en laat het 1 uur in de oven bakken op 180 graden of 30 minuten in de heteluchtoven op 170 graden.
Serveertip: Serveren met rijst in aparte kommen; serveer voor de variatie eens met in dobbelsteentjes gesneden avocado of met verse uienringen.
Dit gerecht smaakt het lekkerst met de Surinaamse Kotomisi rijst.

Variatietip: Voeg zure room naar smaak per kom toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Koolhutspot met Masterbeef
Lapis (maizenadessert)
Masala Verassing (garnalen met ananas in masalasaus)
Jhienga Tarkari (garnalengerecht)
Char Siu (varkensvlees in rode saus)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes