Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Chicken Masala Hollandia (Surinaams-Hollandse Kip)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten.

Ingrediënten

1 potje (360 ml) Faja Lobi Chicken Masala (roerbaksaus)
1 kleine winterwortel
100 gram sperziebonen
1 grote ui
1 rode paprika
2 lente uien
olie
500 gram kipfilet

Bereiden

Olie verhitten, kipfilet (in smalle reepjes gesneden) in kleine porties op hoog vuur 4-5 minuten roerbakken; daarna het vlees uit de pan halen.
Sperziebonen schoonmaken en in partjes van circa 2 cm snijden, ze vervolgens blancheren. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden(julienne). Lente uien inclusief het bruikbare deel van het loof fijn snijden. Winterwortel schoonmaken, in lengte doorsnijden en in heel dunne plakjes snijden.
3-4 eetlepels olie verhitten en de ui ( in dunne halve ringen gesneden), wortel, sperziebonen en lente uien 3-4 minuten hierin roerbakken; vervolgens kipfilet en de Chicken Masala (roerbaksaus) toevoegen en 8-10 minuten laten pruttelen.
De laatste 2 minuten de paprika toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Kotomisi Rijst, Faja Lobi Javaanse Sambal, Faja Lobi Hot Sambal of Faja Lobi Madam Jeanette.
Dit gerecht is ook goed te combineren met opgebakken aardappelen.
Serveer dit gerecht eens met een frisse salade; gebruik hiervoor als basis een zak gemengde sla van ca 200 gram. Maak de dressing als volgt: meng 2 eetlepels vers citroensap met 4 eetlepels Faja Lobi Gembersiroop en 6 eetlepels olijfolie (de gele, niet de extra verge), vervolgens 1/2 theelepeltje (beslist niet meer) sesamolie toevoegen. Dit geheel goed mengen tot een lobbig geheel is ontstaan.

Variatietip: Gebruik eens een handvol taugé in plaats van paprika.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Peprewatra (kwie kwie soep)
Kippensoep met Chinese vermicelli
Orgeade met Meloen (Hindoestaans dessert)
Schaafijs (Surinaamse schaafijsdrank)
Moksie Foroe (gemengde kippenborstfilet)
Masoesa-Alesie Aur Baka Machrie (gele rijstgerecht met gebakken vis)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes