Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Chicken Masala Grill (gegrilde Hindoestaanse kip)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten.

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
1 hele kip van circa 500 gram
1 potje (360ml) Exotimex of
Faja Lobi Chicken Masala (roerbaksaus)

Bereiden

Voeg de knoflook en de rozemarijn in de buikholte van de kip toe; daarna de kip in de Chicken Masala (roerbaksaus) 24 uur marineren; vervolgens de kip aan het spit op de BBQ circa 30 minuten grillen. Marinadetip:
Methode 1
Stop de kip in een grote diepvries plastic zak, giet vervolgens de roerbaksaus over de kip, knoop de zak dicht en plaats die in de koelkast; keer de zak regelmatig om voor een nog beter resultaat.
Methode 2
Plaats de kip in een grote kom en laat 4 eetlepels van de roerbaksaus in de buikholte van de kip lopen; verdeel de overige hoeveelheid van de roerbaksaus met een kwast over de buitenkant van de kip. Dek de kom af met huishoudfolie en zet het in de koelkast. Voor een nog beter resultaat, moet de kip in de kom regelmatig omgekeerd worden; schep daarbij de roerbaksaus die van de kip afgelopen is met een lepel over de kip heen.
Serveertip: Serveren met Pork Moksie Alesie.

Variatietip: Combineer dit gerecht eens met koude pastasalade; gebruik daarbij bij voorkeur penne. Marineer de kip met Faja Lobi Chicken Javaan.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip-Rollade
Pinda Bravoe (pindasoep)
Pork Surinam (Surinaams varkensvlees)
Koolhutspot met Masterbeef
Alu Gosh Soerwa Me (gekookte aardappel in vlees met jus)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes