Voeg de knoflook en de rozemarijn in de buikholte van de kip toe; daarna
de kip in de Chicken Masala (roerbaksaus) 24 uur marineren; vervolgens de
kip aan het spit op de BBQ circa 30 minuten grillen. Marinadetip:
Methode 1
Stop de kip in een grote diepvries plastic zak, giet vervolgens de
roerbaksaus over de kip, knoop de zak dicht en plaats die in de koelkast;
keer de zak regelmatig om voor een nog beter resultaat.
Methode 2
Plaats de kip in een grote kom en laat 4 eetlepels van de roerbaksaus in
de buikholte van de kip lopen; verdeel de overige hoeveelheid van de
roerbaksaus met een kwast over de buitenkant van de kip. Dek de kom af met
huishoudfolie en zet het in de koelkast. Voor een nog beter resultaat,
moet de kip in de kom regelmatig omgekeerd worden; schep daarbij de
roerbaksaus die van de kip afgelopen is met een lepel over de kip
heen.
Serveertip: Serveren met Pork Moksie Alesie.
Variatietip: Combineer dit gerecht eens met koude pastasalade; gebruik daarbij bij voorkeur penne. Marineer de kip met Faja Lobi Chicken Javaan.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |