Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bojo (cassave-dessert)

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 90 minuten.

Ingrediënten

300 ml Kotomisi Cocosmelk
geraspt: 1 kilo Cassave
mespuntje zout
1 1/2 kopje melk
300 gram suiker
125 gram cocos (gemalen)
1 eetlepel kaneel
50 gram rozijnen
amandel essence
2-3 pakjes (16-24 gram) vanillesuiker
175 gram roomboter
muisjes

Bereiden

Alle ingrediënten goed mengen en de amandel essence druppelsgewijs naar smaak toevoegen; de massa overdoen in een beboterde cakeblik, hierop een paar klontjes boter leggen en in een voorverwarmde oven op 175-200 graden 1- 1 1/2 uur bakken. Met een vork prikken om te kijken of de bojo goed gebakken is.
Serveertip: De bojo 1/2-1 uur af laten koelen en daarna in stukjes snijden; garneer de bojo met muisjes of met amandelschaafsel.

Variatietip: Gebruik in plaats van witte suiker bruine suiker; in Suriname wordt over het algemeen bruine suiker gebruikt.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip-Rollade
Chicken Paramaribo (zoet-pikante kip)
Gember - Drink
Bakkeljauw
Kola - Drink

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes