Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Belegde Bara (peulvruchtensnack met beleg)

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 20 minuten.

Ingrediënten

1/2 Madam Jeanette peper
1 theelepel Masala
Exotimex Mastersauce
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
3 theelepels Exotimex Knoflook
100 gram gele erwten besan (vers gemalen gele split erwten)
Exotimex Redi Pepre Sauce
olie
300 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels jeera (gemalen komijn)
3 takken selderij
250-290 ml water
3 1/2 gram zout

Bereiden

Bara:
Alle ingrediënten, behalve de 2 sauzen, aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg één nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen).Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.
Beleg:
Bereid vervolgens voor het beleg de Moksie Metie.
Serveertip: Snijd de bara voorzichtig open en beleg die met de Moksie Metie en verse ijsbergsla; schenk de Mastersauce of de Redi Pepre Sauce eroverheen.

Variatietip: In plaats van gele erwten besan kan ter variatie ook oerdie besan, dit is vers gemalen oerdie, worden gebruikt.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Quorn (vegetarisch gerecht)
Losie Foroe
Doksa Masala (eendenborstfilet in masala)
Pom met Tahoe (Surinaams ovenschotel)
Masterbeef Creamy Potato (Masterbeef met romige aardappelen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes