Bara:
Alle ingrediënten, behalve de 2 sauzen, aan het water toevoegen en de
massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen
(voor een beter resultaat het deeg één nacht tevoren
klaarzetten en laten rijzen).Van het deeg, met vochtige handen, balletjes
vormen ter grootte van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa
10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de
balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden
drukken. Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten
goudbruin bakken.
Beleg:
Bereid vervolgens voor het beleg de Moksie Metie.
Serveertip: Snijd de bara voorzichtig open en beleg die met de Moksie
Metie en verse ijsbergsla; schenk de Mastersauce of de Redi Pepre Sauce
eroverheen.
Variatietip: In plaats van gele erwten besan kan ter variatie ook oerdie besan, dit is vers gemalen oerdie, worden gebruikt.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |