Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bakkeljauw met Kouseband

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten.

Ingrediënten

1 theelepel tomatenpuree
Olie
250 gram Faja Lobi Bakkeljauw
mespuntje trassie
2 tomaten
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
11/2 kopje water
150 gram kouseband

Bereiden

1. Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. 2. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. 3. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de kouseband, de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en het water toe en schep het om; het geheel 15 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.
Serveertip: Serveren met Telo, Eri Eri, Surinaams Puntje, rijst.

Variatietip: Combineer dit gerecht eens met hardgekookte eiren, snijd die in partjes.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Snesie Agoe Metie (Surinaams-Chinees varkensgerecht)
Losie Foroe
Alu Gosh Soerwa Me (gekookte aardappel in vlees met jus)
Nasi Goreng met Bakkeljauw
Murgie Masala Speciaal (kip in masala speciaal)
Masoesa-Alesie Nanga Botoe (gele rijstgerecht met kippenbouten)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes