Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bakkeljauw met Bakbanaan

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten

300 ml Kotomisi Cocosmelk
1 theelepel Aji-No-Moto
6 groene bakbananen
1 ui
1 tomaat
stukje groene peper
1 tak selderij
300 gram
Faja Lobi Bakkeljauw
Faja Lobi Sweet Chili Sauce

Bereiden

Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. De ui en tomaat in stukken snijden. De bananen opzetten met zoveel cocosmelk dat ze onder staan en ze daarna aan de kook brengen; leg de bakkeljauw er bovenop.
Als de cocosmelk bijna geheel verdampt is, de ui, tomaat, Aji-No-Moto, peper en selderij toevoegen.
Het geheel samen gaarkoken.
Serveertip: Garneer met de Surinaamse Sweet Chili Sauce.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Belegde Bara (peulvruchtensnack met beleg)
Moksie Alesie met Masterbeef en Garnalen
Pom met Quorn (Surinaams ovenschotel)
Gritibana Soep met Cocosmelk (soep van bakbanaan met cocosmelk)
Nasi Goreng met Garnalen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes