1. Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te
ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het
en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de
bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. 2. Verhit 7 eetlepels olie
en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. 3. Voeg 5 eetlepels
bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2
kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel
op matig vuur laten sudderen.
4. De sjalotjes schoonmaken en klein snijden. De komkommer, de
zilveruitjes en augurken schillen en in kleine blokjes snijden. De kropsla
in stukken verdelen en met het geheel samen met de stukken gesneden
advocaat mengen. De slasaus hierdoor scheppen.
Serveertip: Garneer met de Surinaamse Sweet Chili Sauce.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |