Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te
ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het
en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de
bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. De gesnipperde ui en de
fijngesneden peper fruiten in de margarine. De tomatenpuree, nootmuskaat
en de bakkeljauw toevoegen en 2 minuten meebakken. De cassave wassen en
gaar koken en daarna pureren. De bakkeljauw hierdoor mengen tezamen met
een ei. Hiervan balletjes vormen en deze door het losgeklopt ei wentelen,
daarna door paneermeel. De balletjes bakken in de olie. De balletjes laten
uitlekken op keukenpapier.
Serveertip: Opdienen met Sweet Chili Sauce of Redi Pepre Sauce.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |