Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bakkeljauw

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten.

Ingrediënten

400 gram Faja Lobi Bakkeljauw
Olie
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
2 tomaten
2 theelepels tomatenpuree
mespuntje trassie

Bereiden

1. Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. 2. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. 3. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen.
Serveertip: Serveren met o.a. rijst, brood, Bakbanaan, Telo, Eri Eri; combineer het met Surinaams Zuurgoed en met in partjes gesneden hardgekookte eieren.

Variatietip: Bereid de bakklejauw eens met snijbonen, peultjes of witte kool.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Fiadoe (Surinaamse lekkernij)
Char Siu (varkensvlees in rode saus)
Chicken Masala Supreme (kip in masalasaus met mango en cashewnoten)
Roti Alubhari (roti gevuld met aardappelen)
Moksie Foroe (gemengde kippenborstfilet)
Moksie Alesie met Masterbeef en Garnalen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes