Witlof met gedroogdepruimen

Witlof met gedroogdepruimen

Witlof met gedroogdepruimen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 struikjes witlof
12 gewelde pruimen
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde salie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel tuinkruidenbouillonpoeder (pot)
peper

Bereiden

Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 stukken.
Snijd de pruimen in vieren.
Rooster de pijnboompitten in een droge wok en laat ze op een bord
afkoelen/
Verhit de olie in de wok en roerbak de stukken witlof op hoog vuur
± 2 minuten.
Voet de salie en de pruimen toe en schep alles goed om.
Schenk de balsamicoazijn en 2 eetlepels water in de wok, roer er het
bouillonpoeder door en verwarm alles nog ± 2 minuten.
Breng de witlof met peper op smaak.
Serveer het gerecht bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.

Tip: Gebruik in plaats van gedroogde salie fijngehakte verse salieblaadjes
uit een zakje Italiaanse kruidenmix.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus