Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade van roergebakkengroene asperges en varkenshaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 eetlepels ketjap (manis)
2 eetlepels marmelade
1 eetlepel medium dry sherry
peper, zout
350 g varkenshaas
100 g veldsla
1 ui
250 g groene asperges
2 vleestomaten
2 eetlepels bakolie met verse knoflook (Sense)
100 g taugé

Bereiden

Roer een sausje van de ketjap, de marmelade, de sherry en naar smaak peper
en zout.
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en schep het sausje erdoor.
Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken of droog ze in een
slacentrifuge.
Pel de ui en snijd hem in partjes.
Maak de asperges schoon, snijd het onderste harde stukje eraf en snijd de
asperges in stukjes van ± 4 cm.
Was de tomaten en snijd ze in partjes.
Verhit de helft van de olie en bak het vlees al omscheppend in ± 3
minuten bruin.
Neem het vlees uit de wok en houd het warm.
Verhit de rest van de olie en bak de ui en de asperges al omscheppend in
± 7 minuten beetgaar.
Schep de tomaten erdoor en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.
Schep de taugé erdoor.
Verdeel de veldsla over 4 borden.
Schep het vlees en de roergebakken groenten erop en bestrooi naar smaak
met peper en zout.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hetekipschotel
Gemarineerdevarkenshaas
Pikante Chinese kool metkipfilet
Sambal gorengboontjes
Oostersemosselsoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes