Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken pittigekipreepjes

Aantal personen: 2

Ingrediënten

50 gr rijstnoedels
2 eetlepels zonnebloemolie
250 gr kipfilet
1 fijngesneden ui
1 fijngesneden teentje knoflook
2 eetlepels fijngeraspte verse gemberwortel
150 gr shii-take in plakken
1 krop paksoi in stukjes
1 rode Spaanse peper in ringen
2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla)
1 theelepel suiker
2 lente-uitjes in dunne ringen
100 gr taugé
peper

Bereiden

Week de rijstnoedels ± 15 minuten in kokend water en laat ze
uitlekken.
Verhit intussen de olie in een wok, voeg de kip en de ui toe en roerbak ze
± 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak ze ± 30 seconden mee.
Doe de gember en de shii-take erbij en bak ze ± 30 seconden
mee.
Voeg de paksoi, Spaanse peper, vissaus, suiker en peper toe en bak ze Al
omscheppend ± 3 minuten tot de paksoi iets gaat slinken.
Schep de lente-ui en de taugé erdoor en neem de wok van het
vuur.
Serveer het gerecht met de rijstnoedels.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken shii-take metbroccoli
Gegrilde hamlapjes metroergebakken taugé
Gemengde roerbakschotel metkalkoen
Gemengde groentecurryI
Roergebakken kip methoisinsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes