Verhit de olie in de wok en bak de stukken ui samen met de knoflook tot ze
beginnen te bruinen.
Voeg dan de paprikareepjes, de peultjes, de kip en de ketjap toe en bak
alles al omscheppend nog eens 5 minuten.
Doe de gare mie bij het groentemengsel, bak alles samen nog 2 minuten en
schep de zoete chilisaus door het gerecht.
Variaties:
1: Met rijst en doperwten
300-400 gr gare rijst, 1 geklopt ei en 75 gr doperwten. Volg het
basisrecept en voeg in plaats van de mie 300-400 gr gare rijst toe. Schep
alles om, voeg het geklopte ei toe. Blijf de rijst en groenten omscheppen
tot het ei gaar is (na ± 1 minuut) en doe dan de gare doperwten
erbij.
Bak voor een extra pittige variant samen met de ui en knoflook, 1/3 rode
Spaanse peper, van zaden ontdaan en in stukjes gesneden mee.
2: Snijd voor een vegetarische variant 1 blok tofu in dobbelsteentjes en
frituur die 2-3 minuten. Draai de tufu, als die tijdens het frituren gaat
drijven, een keer om. Bak de tofu in de frituurpan nog 1 minuut, haal ze
uit het frituurvet en laat op keukenpapier uitlekken. Volg het
basisrecept, laat de kip weg en voeg aan het einde, als de groenten
knapperig zijn, de blokjes tofu toe.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |