Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kalkoen‘Provençal‘

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr kalkoenfilet
3 eetlepels gedroogde tomaten (potje)
3 sjalotjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel fijngesneden tijmnaaldjes
2 dl slagroom
2 eetlepels fijngesneden basilicum
zout, peper

Bereiden

Snijd de kalkoenfilet en de tomaatjes in reepjes en de sjalotjes in dunne
ringen.
Verhit de olie en roerbak de kalkoen op hoog vuur ± 5 minuten.
Schep het vlees dan met een schuimspaan uit de pan.
Bak in het achtergebleven vet de sjalotjes ± 5 minuten, voeg de
tomaten en tijm toe en bak die ± 3 minuten mee.
Roer er de slagroom door en laat het op hoog vuur ± 5 minuten
inkoken tot mooie sausdikte.
Doe de kalkoen terug in pan en laat goed doorwarmen.
Breng op smaak met zout en peper en schep er basilicum door.
Serveer met rijst of pasta.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselen uit dewok
Bloemkoolroosjes, peultjesen courgette
Roergebakken kalfsvlees metgele paprika
Roergebakken asperges metspekjes
Roergebakkenpaksoi

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes