Japansebietjes

Japansebietjes

Japansebietjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300 gr gekookte bietjes
1/2 eetlepel rijstwijn of droge sherry
200 gr peultjes
1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel roze peperkorrels (potje)
zout
3 lente-uitjes in ringen
2 eetlepels sesamolie

Bereiden

Schaaf de schoongemaakte bietjes in plakjes en verwarm ze op laag vuur met
de rijstwijn of de sherry.
Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de schoongemaakte peultjes al
omscheppend tot ze glazig zijn.
Wrijf de peper fijn.
Breng de bietjes op smaak met wat zout en verdeel ze over een schaal.
Bestrooi ze met peper en de uiringetjes en besprenkel ze met de
sesamolie.
Serveer er gebakken rijst bij.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus