Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
Hak de knoflook met de gemberwortel, de koriander, de sojasaus, de honing,
de oestersaus, de olie en wat peper in een keukenmachine of met een
staafmixer fijn en marineer het vlees minstens 30 minuten in dit
mengsel.
Maak intussen het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest
in ringetjes.
Was de taugé en snipper de bosuitjes.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Leg het vlees in een ovenvaste schaal en laat het onder de hete grill in
± 20 minuten bruin en gaar worden; keer het vlees tussentijds
eenmaal.
Verhit 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de roerbakolie in
een ruime pan of wok en bak de peper met de bosuitjes al omscheppend 3
minuten.
Voeg de taugé toe en bak die 2 minuten mee.
Serveer de groenten bij het vlees.
Lekker met pandanrijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |