Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ajam boemboeroedjak

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2-3 rode pepers (lombok rawit)
2-3 teentjes knoflook
10 kemirienoten
3 eetlepels olie
1 stengel sereh
2 blaadjes salam
2 blaadjes djeroek poeroet
1 kip in 8 stukken of 1 kg drumsticks
2 dl kokosmelk
zout

Bereiden

Verwijder de zaadjes uit de rode pepers.
Wrijf de rode pepers, de knoflook en de kemirienoten in een vijzel fijn of
maal ze met een staafmixer fijn.
Verhit de olie in een wadjan en bak het fijngewreven kruidenmengsel daarin
in ± 10 minuten droog.
Plet de serehstengel, voeg die samen met de blaadjes salam en djeroek
poeroet aan het kruidenmengsel toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de kip en de kokosmelk toe en laat het mengsel afgedekt op zacht vuur
± 45 minuten koken tot de kip gaar is en de saus dik wordt.
Laat eventueel de laatste 15 minuten zonder deksel koken.
Breng de saus met zout op smaak.
Serveer met witte rijst of nasi koening (gele rijst).

U kunt de kip na het koken nog even onder de hete grill roosteren om een
krokant bruin korstje te krijgen.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Fruit uit de wok
Veelkleurigekalkoenroerbak
Mihoen met gekruidetofu
Wilde spinazie met magerspek en croûtons
Singapore noedels met pikantesaus
Aardappeltjes en broccolimet pijnboompitten en pesto

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes