Maak de stukken kip met keukenpapier droog en wrijf ze in met wat
zout.
Verhit 4 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak de stukken kip
hierin aan alle kanten goudbruin.
Wrijf intussen de ui, knoflook, gemberwortel, sambal, kemerienoten en
sojasaus tot een vrij dunne pasta.
Uiteraard kunt u hiervoor ook de elektrische keukenmachine gebruiken.
Neem de gebakken stukken kip uit de pan en laat ze op keukenpapier goed
uitlekken.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de pasta hierin onder
voortdurend omscheppen.
Voeg daarna de suiker, het citroensap, wat zout en de dunne kokosmelk toe
en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
Leg de stukken kip in de saus en laat ze op matig vuur in 20-25 minuten
zachtjes gaar worden.
Keer de stukken regelmatig om en schep er af en toe wat saus over.
Het is de bedoeling, dat door het indampen slechts de helft van de
oorspronkelijke hoeveelheid saus overblijft.
Doe alles op een voorverwarmde schaal en strooi er eventueel enkele
eetlepels gefruite uitjes over.
Serveer met rijst en een groentegerecht.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |