Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Wildstoofschotel met spruitjes en wortel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
400 gr hazenpeper, reepeper of stukjes konijn
6 witte peperkorrels
6 jeneverbessen
250 gr winterwortel
2 laurierblaadjes
peper, zout
1 theelepel tijm
2 eetlepels bloem
1 1/2 dl rode wijn
30 gr boter
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels koffieroom of slagroom

Bereiden

Snijd de ui in ringen en doe de helft in een pan.
Voeg de peperkorrels, de jeneverbessen, de laurierblaadjes, de tijm en de
wijn toe en laat het ± 5 minuten koken.
Laat het koud worden, roer de tomatenketchup erdoor, schep de stukjes
vlees erdoor en laat ze afgedekt in koelkast ± 8 uur marineren.
Was de wortels, schrap ze en snijd ze in plakjes.
Voeg de spruitjes toe en laat deze ± 5 minuten meekoken.
Giet ze boven een maatbeker af en vul het kookvocht met water tot 2 dl
aan.
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog.
Zeef de marinade.
Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel het door de bloem.
Verhit de boter en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin.
Voeg de rest van de ui toeen bak nog ± 3 minuten zachtjes.
Voeg de marinade en het kookvocht toe, breng het al roerend aan de kook en
stoof het geheel met het deksel op de pan ± 1 1/2 uur.
Roer af en toe.
Schep de wortel en de spruitjes erdoor en kook nog ± 10
minuten.
Roer er daarna de koffieroom door.
Serveer met gekookte aardappelen, aardappelpuree of rijst.

Tip: Voeg vlak voor het serveren witte druiven toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrilleerde kalkoenbiefstuk met ananas
Hertenrugfilet met een korstje van jeverbessen
Wildstoofpot met kastanjes en cranberries
Gevulde reerug hotel Sacher
Hazenpeper

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes