Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Wildpeper

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de gekookte marinade:
2 uien
2 teentjes knoflook
4 jeneverbessen
grofgemalen zwarte peper
4 kruidenbuiltjes voor vleesbouillon
2 dl rode wijn
1/2 dl azijn
700 gr wildpoelet naar keuze
1 mespunt zout

Voor de peper:
1 zakje donkere sauspoeder
1 grote ui
25 gr boter
1/2 dl koffiemelk of koffieroom
zout, peper

Bereiden


Pel en snipper de uien en de knoflook.
Plet de jeneverbessen.
Doe de ui- en knoflooksnippers met de jeneverbessen, zout, peper, de
kruidenbuiltjes, de wijn, de azijn, en 1 dl water in een pan, sluit de pan
en laat de inhoud, zo nodig met een vlamverdeler eronder, op laag vuur
langzaam tegen de kook aankomen en daarna 1/2 uur trekken.
Zeef de marinade boven een kom, laat hem tot lauw afkoelen en meng er het
wildpoelet door.
Dek de kom af en laat het vlees 12-24 uur marineren; schep het een paar
keer om.
Laat het vlees daarna boven een kom uitlekken.
Maak de donkere saus volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje, met 1 dl
vocht minder.
Roer er de marinade door.
Dep het vlees droog.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit de boter in de stoofpot op middelhoog vuur en bak het vlees en de
uisnippers daarin omscheppend tot ze kleur hebben gekregen.
Roer er de dunne saus met wat peper (en zout) door.
Roer de saus door het vlees-uimengsel in de pot en sluit hem.
Stoof op laag vuur, zo nodig met een vlamverdeler eronder, tot het vlees
door en door gaar is.
Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is; de saus mag
wat indikken.
Breng de saus op smaak, roer er de koffiemelk door en warm deze even mee.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gemarineerde konijnenbout á la Provençale
Hazenpeper 2
Wild zwijnmedaillons met lavendel en kastanjes
Spaanse eend
Konijn met kruiden

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes