Pel en snipper de uien en de knoflook.
Plet de jeneverbessen.
Doe de ui- en knoflooksnippers met de jeneverbessen, zout, peper, de
kruidenbuiltjes, de wijn, de azijn, en 1 dl water in een pan, sluit de pan
en laat de inhoud, zo nodig met een vlamverdeler eronder, op laag vuur
langzaam tegen de kook aankomen en daarna 1/2 uur trekken.
Zeef de marinade boven een kom, laat hem tot lauw afkoelen en meng er het
wildpoelet door.
Dek de kom af en laat het vlees 12-24 uur marineren; schep het een paar
keer om.
Laat het vlees daarna boven een kom uitlekken.
Maak de donkere saus volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje, met 1 dl
vocht minder.
Roer er de marinade door.
Dep het vlees droog.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit de boter in de stoofpot op middelhoog vuur en bak het vlees en de
uisnippers daarin omscheppend tot ze kleur hebben gekregen.
Roer er de dunne saus met wat peper (en zout) door.
Roer de saus door het vlees-uimengsel in de pot en sluit hem.
Stoof op laag vuur, zo nodig met een vlamverdeler eronder, tot het vlees
door en door gaar is.
Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is; de saus mag
wat indikken.
Breng de saus op smaak, roer er de koffiemelk door en warm deze even mee.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |