Verhit de olie in een braadpan, laat de boter erin smelten en leg, als het
schuim is weggetrokken, het vlees erin.
Bak het vlees rondom bruin en braad het op middelhoog vuur met het deksel
schuin op de pan in ± 45 minuten gaar.
Keer het af en toe.
Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10
minuten rusten.
Pel en snipper intussen de ui, snijd de pruimen klein en leg beide in een
steelpan.
Roer de fond, azijn, wijn en koekkruiden door, leg het laurierblaadje
erbij en breng het geheel Aan de kook.
Kook het op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan ± 25
minuten tot een vrij dikke saus ontstaat en breng die op smaak met zout en
peper.
Verwarm een schaal voor.
Neem het laurierblaadje uit de saus en pureer de saus met een
staafmixer
(of wrijf haar boven een kom door een zeef).
Neem het vlees uit het aluminiumfolie en snijd het in plakken.
Leg de plakken op de warme schaal en serveer de saus er apart bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |