Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Wild konijn in marinade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 wild konijn
1 liter rode wijn
4 eetlepels azijn
4 eetlepels olijfolie
1 glaasje cognac
1 glaasje jenever
10 jeneverbessen
2 in ringen gesneden uien
4 sjalotjes
1 prei
1 grote winterwortel
5 teentjes knoflook
2 takjes peterselie
2 takjes selderij
1 theelepel tijm
2 laurierblaadjes
1 theelepel marjolein
een snufje rozemarijn
1 theelepel basilicum
10 peperkorrels
1 kruidnagel
200 gr boter
beurre manié (zie recept tam konijn in druivensaus)
100 gr spek in dobbelsteentjes
100 gr fijngesneden champignons
1 eetlepel zure room

Bereiden

Snijd het konijn in stukken en leg ze zo compact mogelijk in een diepe
schaal.
Vul aan met alle ingrediënten, behalve de boter, de champignons, de
beurre manié, de prei en de in stukken gesneden wortel.
Als het vlees niet geheel onder staat, moet u het regelmatig keren.
Laat het 1 nacht marineren.
Dep de stukken konijn voor het braden goed droog en wrijf ze in met zout
en peper.
Zet de marinade op hoog vuur en laat alle ingrediënten, behalve de
champignons, gaar worden; laat zo veel mogelijk vocht verdampen.
Braad het konijn in de boter aan alle kanten bruin.
Voeg het spek toe en laat het even meebraden.
Blus iets af met de ingekookte marinade en stoof het konijn in ± 1
1/2 uur gaar.
Doe er het laatste kwartier de champignons bij.
Zeef de overgebleven marinade en laat die tot 1/4 inkoken.
Doe dan de jus erbij en bind die met beurre manié.
Voeg wat zure room toe en maak het geheel op smaak af.
Giet wat van de saus over het konijn en dien het heet op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hertenbiefstuk met gebakken witlof
Wildpeper
Wildconsommé met kastanjes
Kalkoensoep met Chinese paddestoelen
Gebakken eendenlever met quenelles van peer.

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes