Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tam konijn in druivensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 tam konijn
125 gr boter
2 eetlepels bloem
peper, zout
1 kopje bouillon
1 sjalotje of klein uitje
een snufje tijm
1 theelepel honing
een paar druppels citroensap
1 blikje gepelde druiven
1 eetlepel zure room

Bereiden

Laat het konijn door de poelier schoonmaken en in grote stukken
snijden.
Vermeng de bloem met zout en peper, rol het konijn door de bloem en braad
hem aan alle kanten mooi bruin.
Voeg het kleingesneden sjalotje toe en laat het even meebruinen.
Blus af met wat bouillon en wat druivesap en strooi een snufje tijm over
het konijn (pas op, niet te veel).
Sluit de pan goed af en laat het vlees op het vuur of in een matig warme
oven in 1-1 1/2 uur gaar worden.
Bedruip regelmatig; voeg, als de saus te veel inkookt, nog wat bouillon
en/of druivesap toe.
Schik de stukken konijn op een voorverwarmde schaal.
Bind de saus eventueel nog met wat beurre manié.
Voeg de uitgelekte druiven toe, laat alles goed doorwarmen, maak het op
smaak af en voeg op het laatste moment de zure room toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Basisrecept voor gevulde kalkoen
Konijn met rozijnen en pijnboompitten
Provençaalse stoofpot van parelhoen en basilicum
Wildgoulasj
Konijn met rozijnen en pijnboompitten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes