Laat het konijn door de poelier schoonmaken en in grote stukken
snijden.
Vermeng de bloem met zout en peper, rol het konijn door de bloem en braad
hem aan alle kanten mooi bruin.
Voeg het kleingesneden sjalotje toe en laat het even meebruinen.
Blus af met wat bouillon en wat druivesap en strooi een snufje tijm over
het konijn (pas op, niet te veel).
Sluit de pan goed af en laat het vlees op het vuur of in een matig warme
oven in 1-1 1/2 uur gaar worden.
Bedruip regelmatig; voeg, als de saus te veel inkookt, nog wat bouillon
en/of druivesap toe.
Schik de stukken konijn op een voorverwarmde schaal.
Bind de saus eventueel nog met wat beurre manié.
Voeg de uitgelekte druiven toe, laat alles goed doorwarmen, maak het op
smaak af en voeg op het laatste moment de zure room toe.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |