Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Struisvogelspiesen met abrikozenchutney

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr struisvogelbiefstuk in 24 blokjes
1 mespunt gemalen kruidnagel
1/2 theelepel piment
12 gehalveerde plakjes dungesneden katenspek
16 kleine gepelde sjalotjes
zout, peper
8 spiesen

Bereiden

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Bestrooi de struisvogelbiefstuk met kruidnagel en piment.
Wikkel elk blokje vlees in een plakje katenspek.
Kook de sjalotjes in kokend water met zout in ± 3 minuten beetgaar,
laat ze uitlekken en dep ze droog.
Rijd de blokjes vlees en de sjalotjes om en om aan de spiesen en rooster
de spiesen onder de grill aan elke kant ± 5 minuten (het vlees
moet
iets rosé blijven).
Bestrooi de spiesen met (zout en) peper.
Lekker met lauwe abrikozenchutney (pot of zelfgemaakt).

Abrikozenchutney
Verwarm 1 dl water met 100 gr suiker tot de suiker is opgelost.
Breng de suikerstroop met 1 dl zoete witte wijn, 1/2 vanillestokje, 1
steranijs en 1 kruidnagel tegen de kook aan en laat ± 10 minuten
trekken.
Verwijder de specerijen, voeg 100 gr in gelijke stukjes gesneden gedroogde
abrikozen toe en laat nog ± 20 minuten zachtjes koken.
Roer 1 theelepel aardappelzetmeel door het kookvocht.
Serveer lauw.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Koude hazenrugfilets met bietjessalade
Hazenpeper met korstkrullen en bieslook (6 pers)
Gevulde kwartel met asperges
Aspergerisotto met sinaasappel en op de huid gebakken daurade
Wild zwijnsbout uit de braadpan

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes