Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Spaanse saus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 liter donkere bouillon
6 licht gekneusde zwarte peperkorrels
1 takje verse tijm
1 laurierblad
1 kleine ui
4 kruidnagels
40 gr boter
50 gr rookspek in blokjes
3 eetlepels grofgesnipperde ui
2 worteltjes in plakjes
40 gr bloem
4 grote rijpe tomaten
kruidenazijn
1-2 theelepels suiker
zwarte peper uit de molen
eventueel 1-2 eetlepels rode port

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook en voeg de peperkorrels, de tijm, het
laurierblad en het met kruidnagels bestoken uitje toe.
Laat dit tot de helft inkoken.
Zeef de saus en laat haar tot lauwwarm afkoelen.
Smelt de boter en bak het rookspek.
Voog, voordat het spek donker wordt, de uisnippers en de wortels toe en
laat licht fruiten tot de ui begint te kleuren.
Voeg de bloem toe en schep alles goed om.
Blijf daarna roeren tot de bloem goudbruin is gekleurd.
Neem de pan dan van het vuur en blijf de inhoud 1 minuut omscheppen.
Zet de pan op een laag vuur en voeg beetje bij beetje de bouillon toe.
Blijf goed roeren tot een goed gebonden saus ontstaat.
Doe de in stukken gesneden tomaat erbij en laat de saus 20 minuten
zachtjes pruttelen.
Zeef de saus en breng haar op smaak met azijn, suiker en wat peper.
Voeg daarna de port toe.
Dit is een delicatesse bij gebraden rund- of lamsvlees, gebraden ree, hert
en wildzwijn.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hertenbiefstuk met gebakken witlof
Hazenrugfiletspiesen met pruimen en pepersaus
Wild zwijnsbiefstuk van de grill
Eendenborst met frambozensaus
Fricassée van konijn met tomaat en munt

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes