Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Soep van fazant

Aantal personen: 6

Ingrediënten

1 fazantenhaan die goed in zijn vlees zit
1 wortel
1/2 wit van prei
1 tak selderij
1/2 teentje knoflook
80 gr champignons
150 gr boter
1 glas port
2 liter gevogeltebouillon
1 glas cognac
4 dl room
2 sneden witbrood zonder korst

Bereiden

Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel
garen en veel van hun aroma afgeven.
Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel.
Hak de rest in stukken.
Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter.
Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle
kanten lichtjes bruinen.
Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teentje
knoflook, de champignons en de bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen.
Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed
uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek.
Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees
in langwerpige blokjes.
Verwarm en flambeer de cognac.
Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de
geflambeerde cognac toe.
Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes
brood.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hazenpeper met korstkrullen en bieslook (6 pers)
Konijn met mosterdsaus
Kwartelboutjes met gekarameliseerde nectarine en Gewürztraminer
Wildstoofpot met spruitjes en wortel
Eendenborst met frambozensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes