Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Reebiefstuk met kriekenbiersaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 dl kersenbier (kriekenbier, bijvoorbeeld Kriek Lambiek)
1 fijngesneden sjalotje
takje verse tijm
1 eetlepel rode bessen- of cranberrygelei (pot)
2 eetlepels kersen zonder pit (potje) in reepjes
4 reebiefstukken van ± 125 gr
± 50 gr boter
1/2-1 eetlepel aardappelmeel
zout, cayennepeper
ratatouille-aardappelflan (zie recept)

Bereiden

Laat het bier met de sjalot en de tijm op hoog vuur in ± 5 minuten
tot 3/4 inkoken.
Verwijder de tijm, roer de bessengelei en de kersen door het bier en houd
de saus warm.
Bestrooi de reebiefstuk met peper en bak ze in de verhitte boter ±
3 minuten aan elke kant.
Schep het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
Schenk het bakvet uit de pan, schenk daarna de saus in de pan en roer de
aanbaksels los.
Maak het aardappelmeel met 1-2 eetlepels water aan en roer dit door de
saus tot deze licht bindt.
Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper.
Serveer de biefstuk met de saus en de ratatouille-aardappelflan.

Ratatouille-aardappelflan

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook 450 gr voorgekookte aardappelplakjes, 1 courgette en 1 gele paprika
in stukken ± 5 minuten in water met zout en giet ze af.
Meng er 4 ontvelde tomaten in halve plakken en 1 theelepel
Provençaalse kruiden door en schep de groenten in een ovenschaal.
Klop 3 eieren los met 1/2 dl slankroom, 1 uitgeperst teentje knoflook,
zout en peper, schenk het eimengsel over de groenten en bestrooi met
± 50 gr geraspte pittig belegen kaas.
Bak de flan ± 20 minuten in de oven.
Garneer met basilicum, peterselie en tijm.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde kwartel met asperges
Spaanse eend
Hertenbiefstukjes met appel-Calvadossaus
Parelhoenragout (4 personen)
Brabantse hazenpeper
Konijn met pruimen en sjalotjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes