Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Parelhoenfilets op Limburgse wijze met witbier

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 parelhoenfilets
4 groene koolbladeren
75 gr boter of olie
150 gr schoongemaakte (Limburgse) grotchampignons in stukjes
2 gehakte sjalotjes
2 tenen knoflook
3 dl witbier
3 dl (gevogelte)bouillion
6 gekneusde jeneverbessen
peper, zout

Bereiden

Breng de filets op smaak met peper en zout en schroei ze op hoog vuur
dicht.
Zet het vuur laag en braad het vlees onder af en toe keren gaar.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg aan het braadvet eventueel nog wat boter toe en fruit de sjalotjes,
de knoflook en de champignons.
Blus af met witbier en bouillion, voeg de jeneverbessen toe en laat de
saus tot 3/4 inkoken.
Dompel de koolbladeren enkele minuten in kokend water met wat zout, laat
ze uitlekken en leg ze op een bord.
Leg de filets hierop en giet de saus erover.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Reebiefstuk met kriekenbiersaus
Wild zwijnsbiefstuk met roomsaus
Braadkippetje met jonge groenten
Struisvogelspiesen met abrikozenchutney
Konijn gestoofd in rode wijnsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes