Was de slasoorten onder stromend water.
Pluk de waterkers en de kervel, was ze en maak alles in de sla centrifuge
droog.
Maak van de daartoe bestemde ingrediënten een vinaigrette.
Wrijf de duiven in met peper en zout.
Verhit de boter in een passende braadslee en braad de duiven rondom
bruin.
Zet de duiven hierna 5 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C en
laat ze op een warme plaats 10 minuten rusten.
Verwarm intussen de geweekte linzen met 1 gesnipperd sjalotje en 2
eetlepels vinaigrette en maak de sla met de rest van de vinaigrette
aan.
Verwijder de borstjes van de duiven en snijd ze in dunne plakjes.
Leg de slasoorten als mooie bouquetjes op 4 lauwwarme borden, schep er wat
van de linzen rondom en dresseer de duivenborsten in een waaiervorm
aan
de voorzijde van ieder bord.
Besprenkel het geheel met de achtergebleven vinaigrette en garneer met
enkele takjes kervel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |