Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lauwe salade van duif met linzen in een koriandervinaigrette

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 Barneveldse duiven
peper, zout
50 gr boter
200 gr 24 uur geweekte en daarna gekookte linzen
1 gesnipperd sjalotje

Voor de salade:
1/2 kropje eikenbladsla
1/2 kropje frisée
1/2 kropje rode sla
1 bosje waterkers
1/2 bosje kervel

Voor de vinaigrette:
1/2 dl druivenpitolie
1/2 dl walnotenolie
1/2 dl maïsolie
4 cl sherry-azijn
1 theelepel Löwensenf (Duitse mosterd)
1 1/2 dl krachtige runderbouillon
1 gesnipperd sjalotje
5 gr geroosterde en gemalen korianderzaadjes
versgemalen peper

Bereiden


Was de slasoorten onder stromend water.
Pluk de waterkers en de kervel, was ze en maak alles in de sla centrifuge
droog.
Maak van de daartoe bestemde ingrediënten een vinaigrette.
Wrijf de duiven in met peper en zout.
Verhit de boter in een passende braadslee en braad de duiven rondom
bruin.
Zet de duiven hierna 5 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C en
laat ze op een warme plaats 10 minuten rusten.
Verwarm intussen de geweekte linzen met 1 gesnipperd sjalotje en 2
eetlepels vinaigrette en maak de sla met de rest van de vinaigrette
aan.
Verwijder de borstjes van de duiven en snijd ze in dunne plakjes.
Leg de slasoorten als mooie bouquetjes op 4 lauwwarme borden, schep er wat
van de linzen rondom en dresseer de duivenborsten in een waaiervorm
aan
de voorzijde van ieder bord.
Besprenkel het geheel met de achtergebleven vinaigrette en garneer met
enkele takjes kervel.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Reebiefstukjes met gembersaus
Gevulde eend met armagnac
Parelhoenfilets op Limburgse wijze met witbier
Fazant met zuurkool en ganzenlever
Wildconsommé met kastanjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes