Spoel het vlees en de lever nog even na.
Kruid de rugfilets met peper en zout.
Hak de paddestoelen fijn.
Kwast een koekenpan in met olie en fruit het spek aan.
Voeg de sjalotten toe en laat die even meefruiten.
Doe er de paddestoelen bij en wentel die even in de vetstof (ze mogen
geen
vocht verliezen).
Schud de paddestoelen op keukenpapier uit en dep ze droog.
Verhit de boter en bak het vlees in 2-3 minuten aan rondom goudbruin.
Wikkel de filets in aluminiumfolie en laat ze rusten.
Doe de lever in dezelfde pan en bak het vlees 1 minuten aan elke kant.
Kruid het daarna met zout en peper en laat rusten.
Roer het limoensap en de rozemarijn door de room.
Maak een vinaigrette van de azijn, 1 eetlepel water, zout, peper, de
suiker en de olie en laat de gespoelde spinazieblaadjes in deze marinade
trekken.
Giet eerst op elk bord een roomspiegel, vorm een hoopje champignons in het
midden en leg er blaadjes spinazie omheen.
Haal het vlees uit het aluminiumfolie, snijd het in plakjes en leg telkens
1 plakje tussen 2 spinazieblaadjes.
Snijd de lever in plakjes en leg er een paar op het bedje van
paddestoelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |