Wrijf het konijn met een vochtige doek schoon, snijd het in stukken en
bestuif die met bloem.
Smelt het spekvet in een vuurvaste schaal en bak de stukken konijn hierin
rondom bruin.
Haal de stukken konijn uit de schaal, bak de gehalveerde plakken
ontbijtspek in het achtergebleven braadvet goudbruin en haal ze hierna uit
de schaal.
Bak vervolgens de champignons en de ui in de schaal lichtbruin.
Voeg de extra lepel bloem erbij en roer alles goed door elkaar.
Giet vervolgens de melk erbij en breng het mengsel al roerend aan de
kook.
Meng er de tomatensaus, zout en peper naar smaak door.
Leg de stukken konijn en het ontbijtspek terug in de saus en dek de schaal
goed af.
Laat het gerecht in 1 uur in een matig warme oven van 170-190°C
zachtjes gaar sudderen.
Serveer hier rijst of gebakken aardappeltjes en een frisse salade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |