Konijn met rozijnen en pijnboompitten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
100 g. rozijnen
1 el bloem
1 el suiker
4 konijnenbouten
4 el olijfolie (extra virge)
2 el azijn
1 el tijm
4 st laurier
1 tl rozemarijn
2 dl wildbouillon
75 g pijnboompitten
Bereiden
- Week de rozijnen ca. 10 minuten in warm water.
- Roer in een diep bord de bloem en suiker door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Wentel de konijnenbouten erdoor.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de bouten rondom bruin.
- Laat de rozijnen in een zeef uitlekken.
- Voeg de azijn, kruiden, rozijnen en wildfond aan de konijnenbouten toe.
- Stoof de konijnenbouten op zacht vuur in ca. 40 minuten gaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin.
- Strooi de pitten over de konijnebouten.
- Lekker met tagliatelle en gesmoorde venkel.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kalkoensoep met Chinese paddestoelen
Konijn met sinaasappel
Kaninchenrisotto uit Zuid-Tirol
Wild zwijnsrollade met rode wijn
Konijn